MC Groep
Image default
Internet

Tips voor iedere startende ondernemer: Website, hosting & domeinnaam

Veel mensen beginnen tegenwoordig een eigen onderneming. Iedere ondernemer weet dat hij niet meer zonder het internet kan. Het is belangrijk dat je de mensen kunt bereiken via het web met een mooie website. Je kunt daarom het best een website laten bouwen door een specialist. De voordelen van een specialist zijn de kennis en de benodigheden voor het optimaliseren van uw website. Je denkt waarschijnlijk? Optimaliseren? Waarom zou ik mijn website moeten optimaliseren. Het verkrijgen van veel bezoekers kan doormiddel van het optimaliseren van uw website. Je wordt beter gevonden via de grote zoekmachines zoals: Google, Bing en Yahoo. 

Wat verstaat men onder het optimaliseren van een website? 
Er zijn een aantal strategien om uw website volledig te optimaliseren. Je kunt hierbij denken aan informatieve teksten met het gebruik van je zoektermen, maar ook de titels zijn zeer belangrijk om goed gevonden te worden via de zoekmachine. 

Een ervaren webdesigner zal je uitleggen waarom de titels zo belangrijk zijn, omdat deze als eerst gezien worden door je klanten. In de broncode staan een aantal tags, zoals: de meta-tags(Beschrijving en Keywords) en de Titel-tag. Zorg dat deze voor ieder pagina uniek zijn en pakkend. Voorkom informatieve titels waar mensen over heen lezen. Een aantal specialisten hebben onderzoek gedaan naar verschillende titels en men heeft bewezen dat pakkende titels, zoals: 101 manieren om… en 24 handleidingen…etc het best werkt op het gebied van conversie, denk dus zeer goed na over deze titels.

Ok, ik heb een geoptimaliseerde website! Wat nu?
Nu komt het uitkiezen van een domeinnaam en hosting. Vaak denkt men hier zeer gemakkelijk over, maar dit is 1 van de belangrijkste keuzes om van je onderneming een online succes te maken. Je website moet namelijk 24/7 draaien en mensen moeten je herkennen aan je domeinnaam. Vaak kiezen veel mensen snel een domeinnaam zonder echt na te denken over de toekomstplannen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een domeinnaam met een zoekterm erin, zodat je beter gevonden wordt. Maar op de lange termijn wil je een pakkende domeinnaam zodat iedereen je bedrijfsnaam herinnert.

Het klinkt makkelijk, maar wat moet je als eerst doen? Zorg dat je een hostingprovider vindt die betrouwbaar is en kwaliteit aflevert. Je kunt bij het kiezen van een hostingprovider het best letten op de volgende aspecten:
– Service
– Kwaliteit
– Oplossen van problemen
– Prijs
– Dataverkeer/Opslagruimte

Wat is Dataverkeer en Opslagruimte?
Dataverkeer is het verkeer wat richting je website gaat, dus iedere bezoeker die richting je website gaat zorgt voor dataverkeer. De afbeeldingen worden gedownload door de bezoeker. Iedere provider heeft verschillende limieten qua dataverkeer. Zorg dus dat je een ultieme combinatie vindt tussen dataverkeer en prijs. Een goed voorbeeld is Antagonist B.V. Hier krijg je voor een voordelige prijs 60 GB dataverkeer! 
Nu weet je hoe een website met dataverkeer werkt, maar waar is dan opslagruimte voor nodige? Opslagruimte is een stukje ruimte op de server met de bestanden van je website. Hoe groter je website is hoe meer opslagruimte je nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld een statische website (een website die je eenmalig online zet en die je niet zelf kunt bewerken en mensen kunnen geen dingen toevoegen), dan heb je niet zeer veel opslagruimte nodig. Wanneer je gebruik gaat maken van een dynamische website of een foto-opslag website dan heb je zeer veel GB nodig qua opslagruimte. Een dynamische website heeft een database en let ook op wat precies de regelementen zijn voor de grote van een database.

Je domeinnaam kiezen:
Je hebt het vast al wel eens gezien, wanneer je een domeinnaam wilt registreren bij bijvoorbeeld Antagonist. Dan heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld .nl .be .com .net .org .info etc etc. Nu vraag je je waarschijnlijk af welke je moet kiezen. Het is gebruikelijk om u te richten op uw markt. Denkt u bijvoorbeeld alleen aan de Nederlandse markt, dan kiest u een .nl domeinnaam. Kiest u voor de internationale markt? Dan gaat u voor een .com domeinnaam. Denk niet alleen na over nu, maar ook over je toekomstplannen. Denk je dat je later de internationale markt opgaat met je bedrijf, dan kun je het best beide domeinnaam extensies vastleggen. Vaak raad ik mensen aan om te kiezen voor een .nl of een .com domeinnaam. Ga je bijvoorbeeld een bedrijf starten in de affiliate marketing. Kies dan voor een .com domeinnaam, omdat een engelstalige website je waarschijnlijk meer op gaat leveren.

Je kunt het best een hosting pakket en een domeinnaam tegelijk vastleggen, dan heb je meteen alles voor elkaar.

Je hebt een website, je website is volledig geoptimaliseerd, je hebt een pakkende domeinnaam en je hebt hosting, oftewel je website staat online! Wat nu?

Je begrijpt natuurlijk dat dit nog steeds geen garantie tot succes is, omdat miljoenen bedrijven deze combinatie gebruiken. Hoe krijg je meer bezoekers en niet de bezoekers die niks opleveren, maar juist de bezoekers die diensten en producten van je afnemen?

Dit heeft allemaal te maken met doorzettingsvermogen en de wil om te werken aan je eigen bedrijf. De weg naar Rome is ook niet in 1 dag gebouwd. Zorg dat je iedere dag een beetje bijwerkt aan je website. Het hoeft maar een enkele kleine aanpassing te zijn.

Verder is het belangerijk dat je juist bezoekers richting je website trekt, dit doe je doormiddel van een link plaatsen op fora, artikel websites en nog veel meer. Als jij bijvoorbeeld een stratenmakers bedrijf hebt, zorg dan dat je je link op andere stratenmakers websites en fora’s krijgt en niet op een website van een ICT-bedrijf. Je kunt denken dat je dan wel mooi een linkje op deze website hebt staan, maar de conversie zal flink tegenvallen.

Hoe kun je linkjes verspreiden van jouw website in jouw niche? Zoek naar verschillende opties:
– Fora
– Startpagina’s
– Gastbloggen
– Directory’s

Zorg voor een combinatie van bovenstaande en maak gebruik van Social Media. Het is zeer gemakkelijk om mensen te bereiken met het gebruik van Social Media, je kunt zeer goed en goedkoop adverteren via Facebook, vooral omdat je kunt filteren op eigenschappen van mensen. Met behulp van een like op je bedrijfs Facebook pagina kun je ervoor zorgen dat je bezoekers terugkeren richten je website. 

Het is eentonig en niet al te leuk werk, maar de resultaten zullen op den duur vanzelf komen. Het belangrijkst is dat je uiteindelijk beloont wordt voor je harde werk.

Extra mogelijkheden en technieken:
Vaak gebruikt men tegenwoordig ook al een email campagne, men probeert je email te verkrijgen via het aanbieden van een e-book of een nieuwsbrief met tips. Stel je voor dat  10.000 mensen zich aanmelden, omdat ze op de hoogte willen blijven van jouw nieuwtjes en tips. Je kunt zo mensen terug laten keren naar je website. Het belangrijkste van een email campagne is dat je het niet overbelast en zorgt dat het overkomt als spam. Zorg dat je kwaliteit aflevert en zorg dat je bezoekers daadwerkelijk iets hebben aan de emails.

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen informeren over hoe je het best een onderneming online kunt starten en hoe je je klanten kunt bereiken. Internet is voor veel bedrijven een belangrijke inkomstenbron. Bekijk maar eens welke grote winkels er geen webshop hebben. Iedereen gaat met de tijd mee en probeer zoveel mogelijk op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken!

Bezoek de website voor meer info : website