Home » Gezondheid » Leer meer dan alleen Eerste Hulp verlenen tijdens een BHV cursus

Leer meer dan alleen Eerste Hulp verlenen tijdens een BHV cursus

In ieder bedrijf is het van groot belang om een BHV’er in dienst te hebben. Dat is verplicht en het geeft uw werknemers een prettig gevoel. Vaak wordt gedacht dat uw werknemers tijdens een BHV cursus enkel Eerste Hulp leren verlenen. Een BHV cursus omvat meer dan alleen dat. Wist u bijvoorbeeld dat uw werknemers tijdens zo’n cursus ook leren om een pand te ontruimen in geval van nood? Of een beginnende brand leren bestrijden? Kies daarom voor een cursus in het uitgebreid trainingscentrum van BHV Zuid-Holland. Uw werknemers volgen een BHV cursus die gegeven wordt door instructeurs met ervaring bij de ambulance en de brandweer, zodat u zeker weet dat uw medewerkers de technieken leren om te handelen in noodsituaties.

Een BHV cursus door instructeurs met ervaring bij de ambulance en brandweer

Heeft u op dit moment niemand in dienst met een BHV diploma? Dan doet u er goed aan om uw medewerkers een BHV cursus te laten volgen. Of u wilt ze een cursus laten volgen omdat uw bedrijf is gegroeid en er niet meer te allen tijde een BHV’er aanwezig kan zijn? Dan is het volgen van een BHV cursus gegeven door ervaren instructeurs een uitstekende optie. De instructeurs van BHV Zuid-Holland hebben allemaal ervaring bij de brandweer of ambulance. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de situaties die worden nagebootst ook écht kunnen gebeuren. Met een BHV cursus van BHV Zuid-Holland zijn uw medewerkers te allen tijde goed voorbereid op noodsituaties.

Volg een BHV cursus tot een BHV ploegleider

Er zijn in grote bedrijven meerdere medewerkers in dienst met een BHV diploma. Daarom kan het in een noodsituatie soms lastig zijn om te bepalen wie welke taken op zich moet nemen. Daarom doet u er goed aan om een BHV ploegleider aan te stellen. Deze zorgt ervoor dat alle BHV’er effectief zorg kunnen verlenen. Om BHV ploegleider te worden moet de aangewezen medewerker echter wel een BHV cursus volgen, naast de basiscursus. Dit doet uw medewerker bij BHV Zuid-Holland. Ervaren instructeurs leren uw medewerker alles waar hij of zij op moet letten. Denk hierbij aan het opstellen van een plan en het managen van al de verschillende BHV’ers.