MC Groep
Image default
Sport

Het Nut van een Nachtkijker

Het nut van een nachtkijker

De nachtkijker heeft zijn nut onder andere al bewezen in het legen en bij de jacht. Dit zijn situaties waarbij het zien bij heel weinig licht een belangrijke factor is om te slagen.

Stelt u zich voor dat u in het donker gaat jagen. U wil beweegt zich uitermate stil richting uw prooi, maar op een gegeven moment ziet uw prooi u aankomen en vlucht weg. Jagen in het donker met een nachtkijker is dan dé uitkomst. U beweegt zich net zo stil, maar het grote voordeel is dat uw prooi u niet aan zal zien komen. Hij ziet u niet, u hem wel.

De Werking van een Nachtkijker
Wat een nachtkijker namelijk doet is als er weinig licht beschikbaar is door een serie van technische handelingen het licht zodanig versterken dat u wel gewoon kan zien. Een nachtkijker gebruikt hiervoor het aanwezige restlicht, het weinige licht dat wél aanwezig is. Het is zelfs mogelijk om bij weinig tot géén licht te zien. Om dit mogelijk te maken gebruikt de nachtkijker infrarood licht. Dit licht is voor ons blote oog onzichtbaar, maar dankzij de samenstelling van de nachtkijker kan deze dat licht wel gebruiken ome en beeld te vormen.

Verschillende Soorten Nachtkijkers
Er zijn verschillende soorten nachtkijkers. Zo zijn er passieve en actieve nachtkijkers. Een actieve nachtkijker maakt bijvoorbeeld gebruik van infrarood en een actieve van restlicht. Maar op de meeste nachtkijkers zit een schakelaar waarmee u de infrarood functie van een nachtkijker kan inschakelen wanneer er even weinig licht beschikbaar is. Daarnaast zijn er verschillende dingen die u in overweging wilt nemen wanneer u een nachtkijker gaat aanschaffen. De hoogte van de lichtversterking, een actieve of passieve nachtkijker, de beeldkwaliteit, de levensduur, het bereik van de nachtkijker en natuurlijk de prijs.

De prijs kwaliteit verhouding is een hele goede indicator als u overgaat tot een nachtkijker kopen. Hoe duurder de nachtkijker hoe uitgebreider de functies en hoe ‘beter’ de nachtkijker.

Bezoek de website voor meer info : website