Home » Rechten » Geef uw kinderen duidelijkheid als u met uw partner gaat scheiden

Geef uw kinderen duidelijkheid als u met uw partner gaat scheiden

Het is lastig maar als u gaat scheiden is het verstandig om het de kinderen meteen te vertellen. U moet het ze toch ooit vertellen en het is handig om conflicten te voorkomen. Kinderen hebben behoefte aan duidelijkheid en willen weten waar ze aan toe zijn. Het is begrijpelijk dat een gesprek aangaan met uw kind een van de moeilijkste dingen is wanneer u gaat scheiden. Scheiden doe je samen geeft u graag advies dat van toepassing is tijdens het gesprek, maar ook na het gesprek met de kinderen. Vergeet uw kinderen vooral niet zo vaak mogelijk te vertellen dat het scheiden niet hun schuld is.

Begeleiding speciaal voor kinderen wanneer u gaat scheiden

U heeft het vervelende nieuws aan uw kinderen verteld. U gaat namelijk scheiden van hun vader of moeder. Ook voor de kinderen is dit een enorme klap. Ook voor hen begint een nieuw leven. Scheiden doe je samen biedt als een van de eerste bureaus in Nederland kinderbegeleiding tijdens en na een echtscheiding. Stapsgewijs worden de kinderen door het proces van een echtscheiding geloodst. Maar ook in de periode na de scheiding staat het belang van het kind voorop. De kindercoach heeft veel ervaring omdat zij zelf ook kind is van gescheiden ouders. Op alle vragen wordt antwoord gegeven vanuit de belevingswereld van het kind. De reacties van de kinderen zijn zeer positief.  

Wat is de hoogte en de duur van de alimentatie wanneer u gaat scheiden?

Tijdens het scheiden heeft u vrijwel altijd te maken met alimentatie. Deze betalingsverplichting is in twee soorten te onderscheiden. Dit kan gaan om alimentatie voor de partner, maar ook om alimentatie voor de kinderen. Of u recht heeft op alimentatie na de scheiding en hoe hoog dit bedrag dan zou zijn, hangt af van een groot aantal factoren. Wel bent u vrij om samen met uw (ex)partner afspraken te maken over de hoogte en de duur van de alimentatie en andere beslissingen over de toekomst. Voordat u hier afspraken over maakt is het goed om de voor- en nadelen helder te hebben. Een bemiddelaar van Scheiden doe je samen geeft u hier graag nader uitleg over.