Home » Bedrijven » Export Duitsland

Export Duitsland

Duitsland is een groot land en het ligt ook nog eens dichtbij. Het is dus de perfecte afzetmarkt voor de Nederlandse ondernemers. Veel ondernemers gaan toch onderuit, omdat ze niet weten hoe ze zaken moeten doen in Duitsland.

Ondernemen in Duitsland

Ondernemen gaat heel anders aan toe in Duitsland, ook hebben ze andere regels en wetten, Het is dan ook verstandig om eerst onderzoek te doen naar deze regels en wetten, voordat je de Duitse markt op gaat. Je hebt ook kennis nodig over de zakencultuur van het land, om goede contacten te kunnen maken. De Duitsers zijn bijvoorbeeld heel formeel en kom dus niet in je jeans aanzetten, tijdens een afspraak. Ook het aanspreken van een zakenrelatie moet je heel formeel doen.

Een hele belangrijke punt is om altijd voorbereid te komen en je verhaal te kunnen onderbouwen. De Duitsers houden niet van mooie verhalen over je product of dienst. Als je een afspraak krijgt en je gaat het product of dienst presenteren, doe dit altijd met keiharde feiten en cijfers. Wees ook goed voorbereid op alle mogelijke vragen over de dienst of product. Linkbuilding Duitsland

Visitekaart

De visitekaart van elke bedrijf is tegenwoordig hun website. Hierop staat al de informatie over het bedrijf en hun producten of diensten vermeld. Wanneer je aan export Duitsland wil doen, heb je dus ook een website nodig. De website moet ook in het Duits zijn, anders heeft het weinig nut. Als je een bestaande website hebt, kun vertalen Nederlands Duits. Als je nog geen website hebt, dan moet je er zeker eentje laten maken.

Het is wel belangrijk om je op de doelgroep te richten en niet zomaar vertalen naar Duits. De meeste referenties en cultuur verwijzingen zijn heel anders. Je kunt het dus niet gewoon vertalen en dan klaar zijn. Het moet ook de Duitse mensen en hun cultuur aanspreken. Verwerk er bijvoorbeeld Duitse gezegdes of culturele verwijzingen in de website. SEO Duitsland

Scoren op wat je verkoopt

Het komt ook veel professioneler over, wanneer je in Google scoort op wat je verkoopt. Verkoop je bijvoorbeeld autobanden, dan moet je in de Duitse Google te vinden zijn voor dat woord. Dit kun je voor elkaar krijgen door aan linkbuilding te doen en ervoor zogen dat je hoger scoort in Google. Marketing bedrijven kunnen je hierbij helpen of je kunt het zelf doen, wat veel moeilijker is. Je hebt hebt hiervoor namelijk kennis nodig van SEO en linkbuilding. Als je dat niet hebt is het zeker verstandig, om een marketing bedrijf in te schakelen.

Duitsland Linkbuilding

Bezoek de website voor meer info : website