Home » Financieel » Er is altijd nog de mogelijkheid tot wettelijke schuldsanering

Er is altijd nog de mogelijkheid tot wettelijke schuldsanering

Het hebben van financiële problemen kan zorgen voor een situatie zonder uitzicht. Het tegendeel is waar! Met behulp van een minnelijke schuldsanering gaan professionals voor u in gesprek met de schuldeiser. Toch kan het zo zijn dat de schuldeisers daar niet mee akkoord gaan. Ook dan blijft InBalans Budget Hulp Nederland u steunen. Met een wettelijke schuldsanering (Wsnp) betaalt u in drie jaar, iedere maand een bedrag dat u kunt missen. Dit doet u op de rekening van uw bewindvoerder. Lukt dit? Dan begint u weer met een schone lei. Dit wilt zeggen dat de schuldeisers de restschuld niet meer kunnen eisen en dat u de schulden die u nog heeft openstaan, niet meer hoeft te betalen. Ook wanneer een minnelijke schuldsanering niet zou lukken, kan de professional u nog gewoon helpen.

Denk aan deze zaken als u kiest voor een minnelijke schuldsanering

Minnelijke schuldsanering geeft een hoop mensen wat meer rust in hun financiële situatie. Hierbij gaan professionals namelijk voor u in gesprek met de schuldeiser. Wanneer u kiest voor een minnelijke schuldsanering zoeken de schuldhulpverleners de schuldeisers op, om een goede regeling te treffen. Daar zitten wel wat voorwaarden aan verbonden. Zo moet u schulden hebben waar u zelf niet meer uitkomt. U moet er dus eerst zelf alles aan doen om uit de schulden te komen. Lukt dat niet, dan is een minnelijke schuldsanering mogelijk voor u een uitkomst. Wel moet u ouder dan 18 jaar zijn, ingeschreven staan bij de gemeente waar u woont en een inkomen hebben. Samen met u zorgen de professionals ervoor dat uw financiële zorgen beetje bij beetje afnemen.

Minnelijke schuldsanering: professionele schuldbemiddeling

Bij minnelijke schuldsanering is er onderscheidt gemaakt tussen twee zaken: schuldbemiddeling en saneringskrediet. In beide gevallen gaan professionals voor u aan de gang om uw financiële problemen wat minder te maken. Zo doet InBalans Budget Hulp Nederland een voorstel aan de schuldeisers tot het afkopen van de gehele schuldenlast. De professionals berekenen welk bedrag u van uw inkomen mag houden voor vaste lasten en welke deel gebruikt wordt om uw schulden af te betalen. Dankzij een minnelijke schuldsanering, betaalt u op een overzichtelijke manier in een peridode van 36 maanden uw schulden af. Laat u op een professionele manier helpen en maak een nieuwe start.