MC Groep
Image default
Woning en Tuin

Een regenton in je tuin!

In de tuin wordt er jaarlijks ongeveer tweeduizend liter aan water gebruikt wat ook als drinkwater gebruikt kon worden. Dit is enorm zonde, een regenton kan er namelijk voor zorgen dat planten genoeg water krijgen en dat op een milieuvriendelijke manier. Door een regenton aan te schaffen vang je water op en wordt drinkwater bespaard.  Voor het opvangen van regenwater is dit de goedkoopste en meest efficiënte manier.

Een regenton beschikt vaak over een inhoud van ongeveer tweehonderd liter. Per jaar kan je dus duizenden liters aan drinkwater besparen, als iedereen dit zou doen zouden we als land enorm veel water besparen. Als je een regenton in je tuin zou willen hebben is het enorm belangrijk dat deze ton op de juiste plaats wordt neergezet en goed wordt aangesloten op een dakje of schuurtje. Als de ton onder een heel groot dak komt te staan zal deze snel overlopen, in dit soort gevallen wordt het aangeraden om een soort pomp te installeren. Over het algemeen wordt het aangeraden om een regenton te plaatsen in de schaduw, dit om algengroei te voorkomen en voor te zijn. Een deksel op de regenton is ook beter omdat je er zo voor zorgt dat insecten en vogels geen toegang krijgen tot het water. Het is ook belangrijk om het dak boven de regenton goed te onderhouden om te voorkomen dat het water in de regenton enorm vies wordt.

Je kunt een regenton zelf maken of aanschaffen via de verschillende webshops op internet of in tuincentrums. Het is enorm belangrijk om je tuin goed te onderhouden, als je niet het geld hebt voor een tuinman is het dus belangrijk om over goede gereedschappen te beschikken die het tuinieren prettig maken. Fuxtec biedt onder meer een benzine veegmachine en benzine bladblazers aan. Dit bedrijf beschikt over jarenlange ervaring en kennis op het gebied van tuingereedschappen.

 

 

 

 

Bezoek de website voor meer info : website