Home » Rechten » Dien een klaagschrift in wanneer uw rijbewijs is ingevorderd

Dien een klaagschrift in wanneer uw rijbewijs is ingevorderd

Als uw rijbewijs wordt ingevorderd kan dit om verschillende redenen. Zo kan uw rijbewijs worden ingevorderd wanneer u onder invloed van alcohol achter het stuur bent gekropen. Ook veel te hard rijden is een reden om het rijbewijs in te vorderen. Wat de reden ook is, het terugkrijgen van uw rijbewijs kan een ingewikkelde procedure zijn als u niet op de hoogte bent van de geldende wetgeving en de paden die u kunt behandelen om deze eerder terug te krijgen. Een specialist in de vorm van een advocaat in het verkeersstrafrecht van Advocaat-Verkeersstrafrecht.nl kan u dan helpen om uw rijbewijs eerder terug te krijgen.

Hoe lang blijft uw rijbewijs ingevorderd als gevolg van rijden onder invloed van alcohol?

Hoe lang uw rijbewijs wordt ingevorderd naar het rijden onder invloed van bijvoorbeeld alcohol is afhankelijk van een aantal punten. De tijd dat u in bezit bent van een rijbewijs maakt bijvoorbeeld uit. Bij een beginnend bestuurder die het rijbewijs korter dan vijf jaar in zijn of haar bezit heeft ligt het maximale alcoholpercentage waarbij het rijbewijs ingevorderd wordt een stuk lager. Daarnaast is het van belang met wat voor factor u over de schreef bent gegaan. Hiervoor geldt, dat hoe meer alcohol u gedronken heeft, des te langer de rijontzegging duurt. Dit kan variëren van 6 maanden, oplopend tot maar liefst 18 maanden. Om dit te verkleinen kunt u een advocaat van Advocaat-Verkeersstrafrecht.nl inschakelen bij een rijbewijs dat is ingevorderd door alcohol. Deze kan u helpen om uw rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen.

Een klaagschrift indienen wanneer uw rijbewijs is ingevorderd voor rijden onder invloed van alcohol

Laat een klaagschrift indienen door een gespecialiseerde advocaat wanneer uw rijbewijs is ingevorderd omdat u onder invloed van alcohol bent gaan rijden. Wanneer u een advocaat van Advocaat-Verkeersstrafrecht.nl inschakelt, kan deze een goed klaagschrift opstellen. In dit klaagschrift dient u aan te geven waarom u uw rijbewijs terug zou moeten krijgen. Binnen een paar weken krijgt u vervolgens een oproep voor een zitting bij de rechtbank waarbij de rechter zal beslissen of uw rijbewijs ingevorderd blijft, of dat u deze op grond van de door u aangedragen argumenten terug zou moeten krijgen. Dit klaagschrift kunt u overigens al meteen indienen nadat uw rijbewijs is ingevorderd.

Bezoek de website voor meer info : website