MC Groep
Image default
Electronica en Computers

1D en 2D streepjescodes

Barcodes en QR codes hebben het leven een stuk eenvoudiger gemaakt voor de werkende mens. Barcodes zijn de bekende streepjes codes die op producten te zien zijn en QR codes zijn zo’n beetje hetzelfde als barcodes maar dan 2 dimensionaal.

Er kan veel informatie opgeslagen worden in de barcodes en QR codes. Ik kan me de tijd nog herinneren dat er in supermarkten prijsjes werden geplakt op de producten. Soms viel zo’n prijsje eraf en dan moest er op zoek gegaan worden naar de juiste prijs. En dat was dan erg vervelend als er een lange rij stond voor de kassa want dat hield er op. Ook met aanbiedingen moest je als consument erg in de gaten houden of het kassameisje wel de juiste prijs aansloeg. Gelukkig is dat nu beter met de barcodes. Het product wordt gescand en de kassa weet de prijs.

Voor barcode printen heb je speciale printers nodig. Deze printers moeten allerlei oppervlakte kunnen beprinten in een enorme snelheid. Stel je voor dat je dit allemaal met de hand zou moeten doen. Gelukkig hebben we daar deze super printers voor. Ook een QR code printer moet snel en goed zijn werk kunnen doen.

Barcodes en QR codes vind je overal. Behalve in winkels kom je ze ook tegen in bijvoorbeeld parkeergarages. Er wordt mee geregistreerd wanneer je de parkeergarage in ging, of je betaald hebt voor het parkeren en wanneer je er weer uitgaat. Ideaal.

Ook in laboratoria worden dergelijke codes gebruikt. Als je je buisje bloed laat onderzoeken in zo’n laboratoria wil je natuurlijk niet dat jouw buisje wordt verwisseld met dat van iemand anders. Met dit codeersysteem is dat nu vrijwel uitgesloten.

En wat dacht je van barcodes en QR codes bij luchthavens? Dankzij deze fijne codes komt jouw koffer ook aan waar jijzelf ook naar toe gaat.

Bezoek de website voor meer info : website